latinica  ћирилица
20/10/2017 |  16:00 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Биће доста нових лица

Селектор Србије Александар Ђорђевић најавио је нова имена у репрезентацији Србије за квалификације за Свјетско првенство 2019. године.
Александар Ђорђевић - Фото: Getty Images
Александар ЂорђевићФото: Getty Images

Квалификације почињу средином новембра, а још није познато да ли ће селектори моћи да рачунају на своје најбоље играче јер се термин поклапа са утакмицама Евролиге која води "рат" са ФИБА у вези са тим.

"Разговарао сам са многима током Евробаскета, прије свега са својим предсједником Предрагом Даниловићем па онда и са предсједницима других федерација. Овако, индивидуалним захтјевима нема шансе да нешто постигну. Морају да раде заједно, да пронађу заједнички став и тако иступе пред ФИБА. То је, у супротном, изгубљена борба, морају да сједну и договоре шта хоће, односно шта неће. Не трпе само играчи, већ и тренери, спонзори који су дали паре и сви остали редом. Највише трпи кошарка која је озбиљан продукт. Морамо то да урадимо на бољи начин, јер је кошарка као продукт комплексна и веома важна. Треба је унаприједити што више како би на терену била максимално квалитетна", рекао је Ђорђевић у интервјуу за "Глас Српске".

Ђорђевић је због многобројних повреда и отказа имао скоро нови тим на недавном Евробаскету у односу на прошлогодишње Олимпијске игре, а индиректно најављује промјене и за квалификације.

"Квалификације су комплексне и видјећемо како ћемо одговорити тим захтевима. То је наша обавеза и морамо тако да их схватимо. Биће доста нових лица као у свакој репрезентацији, можда не у онима који немају играче у Евролиги и НБА лиги. Те селекције имају малу предност у односу на нас", каже селектор Србије.

Иако су евролигаши најавили да неће пуштати своје играче у репрезентацију за поменуте квалификације, већина селекција у својим прелиминарним списковима има кошаркаше из најјачих европских клубова (Француска, Италија, Словенија, Турска, Финска, Црна Гора...).

Извор: Б92