latinica  ћирилица
20/10/2017 |  15:31 ⇒ 16:25 | Аутор: РТРС

Србија ће "украсти" Свилара за Мундијал

Зоран Филиповић, члан стручног штаба Србије, открио је за португалски лист О Жого да би Миле Свилар, голман Бенфике, могао да буде добар избор чак и за СП 2018. године.

Услов је наравно да млади голман дрес младе репрезентације Белгије замијени сза Дрес Србије, као и да настави да брани у тиму Бенфике.

Миле Свилар, млади голман Бенфике, који је ушао у историју Лиге шампиона као најмлађи дебитант у Лиги шампиона, главна је тема медија у Португалу, Белгији и Србији.

Момак рођен у Антверпену је млади репрезентативац Белгије, Фудбалски савез Србије покушава да га приволи да дебитује за српски сениорски тим, а Бенфика се хвали "бисером" пред својим голом.

Иако деби у Лиги шампиона није био из снова, јер је талентовани али неискусни голман унио лопту у гол у мечу са Манчестер Јунајтедом, што је био и једини погодак – 0:1, нема сумње да ће се око Свилара водити прави "фудбалски рат".

Миле Свилар је у Лиги шампиона дебитовао са 18 година, мјесец и 22 дана, и тако оборио рекорд Икера Касиљаса, који је дебитовао са 18 година, три мјесеца и 26 дана.

Син некадашњег голмана Војводине и Антверпена, Ратка Свилара, недавно је дебитовао за лисабонске "орлове" у Купу, гдје је сачувао мрежу против Ољаненсеа.

Свилар је каријеру почео у Андерлехту, а у Бенфику је стигао протеклог љета и потписао петогодишњи уговор.

Португалски спортски дневник О Жого разговарао је са Зораном Филиповићем, бившим играчем и тренером Бенфике, а сада чланом стручног штаба репрезентације Србије.

- Свилар нас занима. Он је веома талентован и може да донесе квалитет нашим селекцијама. Ако настави да брани у тиму Бенфике могао би да буде добар избор чак и за Свјетско првенство у Русији. Он није само голман за будућност, он може да буде и голман за садашњост. Он је веома млад, али и Витор Баија је био, па је био успјешан. Разговарали смо са Бенфиком, а ускоро ћемо да допутујемо у Португали и да разговарамо са његовим родитељима. Желимо да га убиједимо да игра за Србију, јер знамо да не можемо да губимо вријеме. Било би лијепо када бисмо га "украли" Белгији - рекао је Филиповић.

Извор: Б92