latinica  ћирилица
20/10/2017 |  15:07 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

Додик: Обученост Војске Србије на понос свим Србима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Београду да се Српска радује сваком успјеху Војске Србије у погледу обучености, оспособљавања и опремљености јер је то значајно за цјелокупни српски народ.
Додик на обиљежавању ослобођења Београда - Фото: РТРС
Додик на обиљежавању ослобођења БеоградаФото: РТРС

"Ми вјерујемо у оно што смо чули у Србији и од предсједника Александра Вучића да никада више нико неће Србе помјерати на начин како је то урађено у акцији `Олуја` у Хрватској", рекао је Додик новинарима након приказа дијела оперативих способности Војске Србије "Слобода 2017".

Он је додао да се током данашњег приказа на аеродрому у Батајници могло видјети да су обученост и опрема Војске Србије на високом нивоу, што може служити на понос свим Србима.

"Србија, која је прогласила /војну/ неутралност, има право и потребу да се брани. Овако опремљена и високо обучена војска најбољи је гарант за то", рекао је Додик.

Он је истакао да му је част што је присуствовао показној вјежби Војске Србије приликом које су представљена достигнућа Војске Србије.

"Веома је важно да Србија на овај начин гради своју војну способност, јер то значи обнову слободе", истакао је Додик.

Предсједник Српске честитао је Србији Дан ослобођења Београда и истакао да је то важан датум у историји цијелог српског народа, гдје год се он налазио.

"Ово је заиста важан дан када је ослобођена наша престоница, дан који је на симболичан начин донио слободу свима нама гдје год живјели", рекао је Додик.

На Аеродрому Батајница данас је, поводом обиљежавања Дана ослобођења Београда у Другом свјетском рату, представљен дио оперативних способности Војске Србије.

Приказу способности Војске Србије присуствовало је највише државно и војно руководство Србије на челу са предсједником Републике Александром Вучићем, као и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу.

Присуствовали су и патријарх српски Иринеј, министар одбране Македоније Радмила Шекеринска-Јанковска, предсједавајући Војног комитета ЕУ Михаил Костаракос и генерални секретар Организације уговора о колективној безбједности Јуриј Хачатуров.

Извор: Срна