latinica  ћирилица
20/10/2017 |  14:07 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Галијашевић: Мектић је слуга Бакира Изетбеговића

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић рекао је да је члан СДС-а и министар безбједности БиХ Драган Мектић слуга лидера СДА Бакира Изетбеговића, који га је, како је навео, поставио на ту дужност.
Џевад Галијашевић - Фото: СРНА
Џевад ГалијашевићФото: СРНА

Галијашевић каже да о Мектићу довољно говори чињеница да му је теквандо тренер Зејд Дукменић, који је током рата у БиХ прву ритуално одсјечену српску главу донио у канцеларију Шемсудина Мехмедовића, о чему постоје докази у предмету "Озрен", који су у посједу Агенције за истраге и заштиту БиХ.

"Мектић се не разликује ни од припадника одреда `Ел муџахид` Абу Хамзе, којег је ослободио из Имиграционог центра и нанио непроцјењиву штету безбједности земље", рекао је Галијашевић, реагујући на Мектићеву изјаву да је Галијашевић исто што и Насер Орић и да измишља приче о злочинима које су чинили Срби.

Галијашевић тврди да је "Мектић у БиХ из Гвантанама довео највећег стручњака за минско-експозивна средства Ал каиде Тарика Махмуда Ахмед ел Саваха".

Он каже да је против Мектића поднио двије пријаве, од којих се једна односи на злоупотребу положаја и овлаштења, када га је, како каже, лажно оптужио да је био на Возући.

"Особа за коју је рекао да сам ја зове се Елведин Шехагић Динко и командант је Трећег маневерског батаљона из Какња. Мектић је, штитећи Динка од оног што је радио на Возући мене увео у ту причу, ометајући тако правосуђе да истражују ратне злочине", рекао је Галијашевић.

Друга пријава против Мектића, каже Галијашевић, односи се на његову диплому, која "није била, нити је данас адекватна за било какав посао у овој земљи".

"То је диплома Више школе унутрашњих послова Хрватске, која није нострификована и са којом није могао бити директор Службе за послове са странцима", рекао је Галијашевић Срни.

Он је позвао Мектића да прочита његове књиге "Босна после Алије и Бин Ладена" и "Ера тероризма у БиХ", те да прочита како је допринио да се муџахедини истјерају из Бочиње, великог српског села.

"Мектић је највећа срамота, Бакирова срамота и полтрон. Он није министар безбједности вољом српског народа, него вољом Бакира Изетбеговића", поручио је Галијашевић.

Извор: СРНА