latinica  ћирилица
20/10/2017 |  10:51 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

Илиџа: Приведен Фадил Аљовић јер представља безбједносну пријетњу

Инспектори Службе за послове са странцима привели су држављанина Србије Фадила Аљовића јер се доводи у везу са организованим криминалом и представља пријетњу по безбједност БиХ.
Фадил Аљовић (Фото: http://ba.n1info.com) -
Фадил Аљовић (Фото: http://ba.n1info.com)

Из Службе је саопштено да је лоциран на подручју Илиџе, након чега је приведен, уз асистенцију припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Њему је забрањен улазак и боравак на територији БиХ у периоду од три године, па је стављен под надзор у имиграциони центар Службе за послове са странцима која предузима потребне мјере и радње ради његовог удаљавања.

Приведени Аљовић је раније осуђен за кривично дјело организовани криминал као члан криминалне групе Зијада Турковића. Апелационо вијеће Суда БиХ је у априлу 2015. године изрекло правоснажну пресуду Зијаду Турковићу и другима, осудивши Турковића на 40, а Миленка Лакића на 35 година затвора.

Оптужени у овом предмету кажњени су са укупно 95 година затвора, док је Менсур Аличевић ослобођен оптужбе за покушај убиства.

Турковићев клан оптужница терети за бруталне ликвидације Митхата Мекића и његове трудне супруге Лусије Салас Кортез, те убиства Марија Толића и Вернера Ајдарија, као и за пљачку сарајевског аеродрома, одакле је украдено 2,5 милиона КМ.

Они су оптужени за више покушаја ликвидација, отимање акција Фабрике чарапа Кључ и међународну трговину кокаином и хероином.

Извор: СРНА