latinica  ћирилица
20/10/2017 |  08:17 | Аутор: РТРС

У Бањалуци почиње Заплет 09

У Бањалуци ће данас, у организацији Градског позоришта Јазавац, почети Међународни фестивал младог глумца Заплет 09, који ће трајати до 26. октобра.
Градско позориште "Јазавац" - Фото: gpj.ba
Градско позориште "Јазавац"Фото: gpj.ba

Фестивал ће отворити изложба позоришних фотографија "На даскама два" требињског фотографа Јована Видаковића, те премијерно извођење представе "Пита ли ико како је мени?", у режији Стојана Матавуља.

У представи играју Владимир Ђорђевић, Сњежана Мишић, Велимир Бланић и Љубиша Савановић, саопштено је из Градског позоришта Јазавац.

У оквиру фестивалског програма публика ће бити у прилици да погледа седам представа. Предвиђени су и бројни пратећи садржаји- радионице, изложбе и разговори са глумцима. Са публиком ће дружити глумци Радослав Рале Миленковић, Драган Бјелогрлић и Никола Пејаковић.

Селектор фестивала је Драгана Ђедовић, а стручни жири чине глумац Владимир Ђорђевић, драматург Тања Шљивар и композитор Петар Топаловић.

Посебан програм овогодишњег фестивала биће "Заплет на точковима", у оквиру којег ће у Приједору, Градишци, Лакташима, Прњавору и Добоју бити изведено 10 представа.