latinica  ћирилица
19/10/2017 |  20:34 | Аутор: РТРС

КСС уз ФИБА: Клубови и репрезентације паралелно

Националн савези чији клубови учествују у Евролиги, укључујући и КСС, подржало је ставове ФИБА у вези са паралелним клупским и репрезентативним такмичењима.
ФИБА - Фото: B92
ФИБАФото: B92

ФИБА и ЕКА, организација која контролише Евролигу и Еврокуп, већ мјесецима воде "рат" због новог репрезентативног формата по којем ће се играти квалификације за велика такмичења, а који предвиђа такмичарске "прозоре" усред сезоне.

Евролига не жели да мијења свој распоред иако ФИБА инсистира да се квалификације играју током новембра и фебруара, у терминима када су на програму и клупски мечеви, због чега је неизвјесно да ли ће играчи из евролигашких клубова наступити за своје селекције.

Већина селектора је ових дана у своје саставе укључила и те играче, од којих су неки јавно рекли да неће играти, јер имају обавезе према својим клубовима који их плаћају, за разлику од Савеза.

Заједничку подршку пружили су, на састанку у Француској, представници савеза чији клубови играју у Евролиги - Њемачка, Грчка, Израел, Италија, Русија, Литванија, Србија, Турска и Шпанија.

Извор: Б92