latinica  ћирилица
19/10/2017 |  19:19 ⇒ 21:38 | Аутор: РТРС

Видаковић: Српска је војно неутралан ентитет

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Марко Видаковић изјавио је данас да Резолуција о војној неутралности Републике Српске одређује правац у којем ће се кретати Српска, а то је да ће пратити Србију и њену војну неутралност.
Марко Видаковић - Фото: РТРС
Марко ВидаковићФото: РТРС

"То је обавезујући акт за све наше представнике. У том акту смо рекли, ако дође вријеме за одлуку - расписаће се референдум у Републици Српској, да видимо шта грађани мисле", додао је Видаковић.

Он је нагласио да Резолуција није усмјерена ни против кога, и да потврђује све што политичари у Републици Српској говоре.

"Ми смо војно неутралан ентитет, Народна скупштина Републике Српске је усвојила Резолуцију и она ће ускоро изаћи у Службеном листу", закључио је Видаковић.

Истичући да у Народној скупштини сви могу да изнесу своје мишљење, Видаковић је рекао да ће о поступцима опозиције судити грађани на изборима.

Он је додао да је најважније да је, упркос настојањима опозиције да блокира рад Скупштине, сједница одржана и да су усвојени Резолуција о војној неутралности Српске те други закони који су били предвиђени дневним редом сједнице.

"Позивање на Пословник је начин да се дође до блокаде. То је непотребно трошење времена и народног новца. Пословник одређује начине како се акт може упутити у Народну скупштину, а опозиција је кршила Пословник са она три акта. То не треба бити разлог за онако наступање, дневни ред је усклађен у складу са пословником", изјавио је Видаковић за телевизију "Н1".

Извор: Срна