latinica  ћирилица
19/10/2017 |  16:00 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Нови Град- У библиотеци и књиге за слијепе (ВИДЕО)

У Народној библиотеци у Новом Граду отворен је кутак за слијепа и слабовида лица. Акција је организована у оквиру активности обиљежавања Међународног дана бијелог штапа.
Слијепи - Фото: РТРС
СлијепиФото: РТРС

Зорана Црнобрња има оштећен вид од дјетињства. Љубав према књизи била је јача, па је већ годинама члан библиотеке иако чита с напором. Она каже да ће се радо учланити у библиотеку.

Стотину аудио књига на ЦД-у Народној библиотеци у Новом Граду поклон је од Специјализоване библиотеке за слијепа и слабовида лица из Сарајева.

Директор ове библиотеке Сакиб Плех рекао је да су овај материјал поклонили у намјери да слијепа лица са овог подручја знају да имају своју библиотеку.

Директорица Народне библиотеке у Новом Граду Слободанка Вујанић рекла је да ће ова литература обогатити њихов књишки фонд.

Удружење за слијепа и слабовида лица у Новом Граду окупља 85 чланова. Предсједница овог друшта Весна Шурлан истакла је да су веома захвални на овој литератури. Нагласила је да су добили и једну машину са Брајевим писмом која је донација из Шведске.

Слијепи и слабовиди у Новом Граду изразили су захвалнот донаторима на поклонима, јер је то, како истичу, потврда да их друштво није заборавило.