latinica  ћирилица
19/10/2017 |  15:50 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Подрашница- Бесплатан здравствени преглед за жене (ВИДЕО)

Жене на селу нису добољно информисане о томе колико је значајно рано откриваље рака дојке.
Подрашница - Фото: РТРС
ПодрашницаФото: РТРС

У општини Мркоњић Град настоје да подстакну суграђанке да више брину о своме здрављу. У насељу Подрашница, начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић уручила је женама бонове које могу да искористе за превентивни преглед.

Осим што немају довољно информација о овој болести, женама на селу често није лако да дођу до града да би обавиле преглед. Због тога, надлежни овом акцијом желе да подстакну жене на селу да редовно иду на преглед.

Милица Ђурић, љекар у Подрашници, позвала је жене да искористе ову прилику која се не пружа сваки дан да бесплатно изврше преглед дојки.

Начелница Мркоњић Града рекла је да ће женама које желе бити омогућен бесплатан мамографски преглед у сарадњи са Домом здравља.

Удружење жена "Наша жена у Подрашници", које окупља двадесет чланица, често организује сличне акције и скупове. 

Борјана Јанковић, предсједница овог удружења, каже да се често окупљају због активности и дружења, а данас је то уприличено у етно кући.

Ова акција је одржана у оквиру обиљежавања мјесеца борбе против рака дојке. Управо раним откривањем ,многе жене су успјеле да побиједе ову опаку болест, поручили су из Дома здравља.