latinica  ћирилица
17/10/2017 |  11:27 | Аутор: РТРС

Толушић: Хапшења неће наштетити хрватској пољопривреди

Хратски министар пољопривреде Томислав Толушић сматра да хапшења бивших чланова управе "Агрокора" неће наштетити хрватској пољопривреди и да ће се након кризе у том концерну пољопривреда "испливати јача и позитивнија".
Томислав Толушић (Фото:direktno.hr) -
Томислав Толушић (Фото:direktno.hr)

Толушић каже да у случају "Агрокор" има "великих опасности", али да је било и позитивних ствари као што су обнова и изградња нових производних и прерађивачких капацитета и квалитетна обрада земљишта.

"Међутим, било је и пуно негативних ствари, првенствено неплаћања које је убило добар дио малих, али и средњих пољопривредника. Пољопривреднику је битна цијена, али и да новац за своје производе добије у року 30, а не 330 дана, а то се, нажалост, до сада догађало", рекао је Толушић новинарима у Загребу.

Он каже да су "Агрокорова" дуговања малим и средњим пољопривредницима исплаћена у цијелости, односно добављачима који имају приходе до пет милиона куна.

Толушић је навео да "Агрокором" не управља држава, него повјереник, односно повјерицу, који ће одлучити што и како даље и којим средствима и имовином ће се наплатити преостали дуг.

Извор: Срна