latinica  ћирилица
16/10/2017 |  16:25 | Аутор: РТРС

Шаровић о значају јавно-приватног партнерства

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић говорио је данас на Глобалном туристичком економском форуму 2017 у Макау о значају јавно-приватног партнерства у јачању економије, нарочито у сектору туризма, те о потреби јаче подршке државе приватном сектору.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ саопштено је да Глобални туристички економски форум представља шансу за јавни и приватни сектор из цијелог свијета да промовише своју туристичку понуду и развије могућности сарадње и инвестиција.

Учешће на овом форуму, како се наводи, од изузетне је важности за привлачење туриста, јер је Кина током посљедњих година постала највећи извор туриста и даје највећи допринос глобалним приходима од туризма.

За туристичку понуду, коју је Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, уз помоћ Спољнотрговинске коморе БиХ и надлежних ентитетских министарстава представило на заједничком штанду 16 земаља Централне и Источне Европе изражено је велико интересовање кинеских, као и посјетилаца из других земаља региона.

Глобални туристички и економски форум, који се одржава данас и сутра, представља водећу међународну платформу за представљање одрживог развоја међународне туристичке индустрије чији је фокус на Кини и кинеском туристичком тржишту.

Форум окупља бројне владе и лидере у туристичкој индустрији.

Извор: Срна