latinica  ћирилица
13/10/2017 |  20:19 | Аутор: РТРС

Адријано се трећи пут враћа фудбалу

Својевремено један од најталентованијих нападача свијета Леите Рибеиро Адријано по трећи пут покушаће да се врати фудбалу.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Контраверзни Бразилац, чију су каријеру обиљежили бројни испади ван терена попут алкохола, депресије и дружење са криминалцима, планира да у јануару наредне године почне са тренинзима како би се спремио за нови клуб.

- Не знам да ли ћу успјети, али покушаћу. Не желим да се вежем за неки клуб, већ да видим могу ли да се вратим на терен - рекао је Адријано за бразилску телевизију Глобо.

Адријано је првобитно 2012. одлучио да остави фудбал, послије двије године вратио се потписом за Атлетико Параненсе, гдје је одиграо само један меч, да би онда поново паузирао двије године и дошао у Мајами, али се ни тамо није прославио и чак није наступио ни на једној званичној утакмици.

Адријану, који сљедећег фебруара пуни 36. година, предвиђали су каријеру попут славног земљака Роналда, али је само дијелић свог огромног потенцијала показао у Фламенгу, Интеру, Фиорентини, Парми, Сао Паулу, Роми и Коринтијансу.

За репрезентацију Бразила постигао је 29 голова на 50 утакмица.

Извор: РТС