latinica  ћирилица
13/10/2017 |  15:11 | Аутор: РТРС

Рајилић: Неопходно јединство у Српској након срамног ослобађања Орића

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић поручила је да по питању срамне ослобађајуће пресуде Насеру Орићу у Српској не смије да буде подјеле на власт и опозицију, да сви морају бити јединствени и да ће се одазвати састанку који је тим поводом за сутра у Бањалуци заказао предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Божица Живковић Рајилић - Фото: СРНА
Божица Живковић РајилићФото: СРНА

"Чула сам да су неки чланови опозиције рекли да неће доћи. Ако имају боље рјешење свака част, али мислим да о пресуди Насеру Орићу не би требало да постоји ни власт, ни опозиција", рекла је Рајићева Срни.

Она је истакла да би сви у Републици Српској требало да кажу своје виђење и да донесу заједничко рјешење о овом питању.

"Ту би требало да цијела Република Српска и сви који су запамтили обрамбено-отаџбински рат да буду заједно, нема везе ни ко је предсједник, ни ко је опозиција", каже Рајилићева.

Она је нагласила да ће "друга страна" користити српску неслогу и наставити рад на исти начин.

"Кажу 'Срби ће викати два три дана и одустати јер се не могу сложити', а они ће и даље радити у слози правно против нас", упозорила је Рајилићева.

Суд БиХ је у понедјељак, 9. октобра, ослободио првостепено команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића по свим тачкама оптужнице за злочине над српским ратним заробљеницима на сребреничком подручју 1992. године.

Извор: СРНА