latinica  ћирилица
12/10/2017 |  20:48 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Лавров: Неприхватљиво уклањање руских застава

Наређење америчких власти да се уклоне руске заставе са заплијењених зграда руске дипломатије је неприхватљиво, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Vladimir Pesnya) -
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Vladimir Pesnya)

Он је током телефонског разговора са државним секретаром САД Рексом Тилерсоном потврдио да се Москва припрема за судски поступак како би вратила нелегално заплијењену руску дипломатску имовину.

Лавров је додао да самовоља америчких власти иде у смјеру супротном од изјава из Вашингтона у којима се изражава воља за нормализовањем билатералних односа, који су на веома ниском нивоу, преноси ТАСС.

Власти САД су јуче наредиле уклањање руских застава са објекта Генералног конзулата Русије у Сан Франциску и са просторија трговинске мисије у Вашингтону.

У саопштењу руске Амбасаде у САД наводи се да је Москва уложила оштар протест, захтијевајући да се заставе смјеста врате на њихово мјесто.

Вашингтон спреман да врати заставе на зграде руске дипломатије

Вашингтон је обавијестио руске дипломате да је спреман да врати заставе које су уклоњене са зграда руске дипломатске мисије у САД, изјавио је званичник Стејт департмента.

"Обавијестили смо руску Амбасаду да ћемо са задовољством прикладно вратити заставе у посјед руске Владе", изјавио је амерички дипломата, чије име није објављено, преноси ТАСС.

Извор: СРНА