latinica  ћирилица
12/10/2017 |  15:46 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Значајна улога Мисије ОЕБС-а у БиХ

Чланови колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ истакли су у разговору са шефом Мисије ОЕБС-а Брусом Бертоном да рад те мисије у БиХ доприноси стабилизацији политичких прилика, те изразили наду да ће бити настављена блиска сарадња са парламентом БиХ.
Чланови колегијума оба дома ПС БиХ - Фото: СРНА
Чланови колегијума оба дома ПС БиХФото: СРНА

Они су захвалили за дугогодишњу подршку Мисије ОЕБС значајном броју пројеката који су унаприједили и обогатили рад Парламентарне скупштине БиХ.

Бертон се интересовао о исходу парламентарне процедуре у вези са Законом о парламентарном надзору, који се тренутно налази у Представничком дому, као и о новом Приједлогу закона о сукобу интереса, који би ускоро требало да се нађе у парламентарној процедури.

Он је апеловао да кључни политички актери отворе дијалог о овој теми, наглашавајући да ће међународни званичници подржати конструктивне приједлоге који би довели до рјешења у складу са пресудама Уставног суда БиХ и Европског суда за људска права, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Предсједавајући Дома народа Бариша Чолак, његов замјеник Сафет Софтић и замјеник предсједавајућег Представничког дома Шефик Џаферовић примили су данас у наступну посјету Бертона са којим су разговарали и о измјени Изборног закона БиХ, те му честитали именовање на позицију шефа Мисије ОЕБС-а.

Извор: СРНА