latinica  ћирилица
12/10/2017 |  15:18 ⇒ 16:00 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Смањити саобраћајке на најмањи могући ниво

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић истакли су неопходност унапређења рада ове агенције, ресорних министарстава и предузећа која се баве изградњом, одржавањем и управљањем јавним путевима ради смањивања броја саобраћајних незгода и страдалих на најмањи могући ниво.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Охрабрује чињеница да је евидентан пад смртно страдалих, тешко повријеђених, а знатно је смањен и обим штете узроковане саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске од када постоји и активно дјелује Агенција за безбједност саобраћаја", рекао је Чубриловић током посјете овој агенцији поводом шест година од њеног формирања.

Он је додао да је сваки спасени живот у саобраћају вреднији од свих активности и уложених средстава, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Чубриловић је нагласио и да је Агенција за безбједност саобраћаја Српске у потпуности оправдала своје постојање и да је, у претходних шест година, заједно са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова и Ауто-мото савезом Српске, учинила велики искорак у превентивном дјеловању, подизању свијести и стандарда безбједности у саобраћају.

Он је истакао и доприонос који је дала ова агенције на спровођењу кампања подизања свијести о значају безбједности саобраћаја, помоћи локалним заједницама у изради стратегија и формирања савјета за безбједност саобраћаја, одржавању стручних скупова и другим активностима на превентивном дјеловању смањења саобраћајних незгода.

Извор: СРНА