latinica  ћирилица
12/10/2017 |  09:24 ⇒ 22:51 | Аутор: РТРС

Заев: Македонија ће бити тридесета чланица НАТО-а

Лидер владајуће странке СДСМ Зоран Заев изјавио је на предизборном скупу у Прилепу да ће Македонија постати тридесета чланица НАТО-а, да ће започети преговоре са ЕУ, ријешити проблем са називом државе, те да ће грађани бити горди Македонци.
Зоран Заев (Фото: cdm.me) -
Зоран Заев (Фото: cdm.me)

Заев, који је македонски премијер, истакао је да ће Македонија показати да може да рјешава проблеме пријатељски и у добром духу, те да је њена будућност у ЕУ и НАТО, преносе македонски медији.

Лидер опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски је у Берову, на скупу пред локалне изборе који ће бити одржани у недјељу, 15. октобра, истакао да ВМРО-ДПМНЕ планира да отпише дугове социјално угроженим породицама и да породице са нижим приходима ослободи плаћања комуналија до 75 одсто.

На предизобрним скуповима лидер Алијансе за Албанце Зијадин Села позвао је бираче да не дају глас онима који дају лажна обећања, а кандидат за градоначелника општине Гостивар из владајуће странке Албанаца Демократске уније за интеграцију Невзет Бејта обећао је инвестиције у путну инфраструктуру и побољшање услова живота.

Македонска Државна изборна комисија почиње данас дистрибуцију изборног материјала општинским изборним комисијама.

Предизборна кампања биће заршена у петак, 13 октобра, у поноћ. Шести локални избори у Македонији биће одржани на 3.480 бирачких мјеста у 80 општина и у граду Скопљу.

Извор: Срна