latinica  ћирилица
11/10/2017 |  19:28 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Вјежба "Брзи одговор 2017"-вид подршке оружаним снагама

Вјежба "Брзи одговор 2017" представља вид подршке Оружаним снагама БиХ на изградњи оперативних способности за унапређење и одржавање безбједносног окружења, изјавила је данас у Сарајеву министар одбране БиХ Марина Пендеш током церемоније отварања ове вјежбе.
Сарајево - Мектић, Валднер, Пендеш - вјежба "Брзи одговор 2017" - Фото: СРНА
Сарајево - Мектић, Валднер, Пендеш - вјежба "Брзи одговор 2017"Фото: СРНА

Пендешева је у обраћању изразила очекивање да ће сарадња надлежних полицијских агенција, институција и Оружаних снага БиХ показати оспособљеност да, у сарадњи са Еуфором, институције БиХ могу одговорити на све изазове у савременим условима дејстава.

Она је захвалила Еуфору и команданту генералу Антону Валднеру, који и ове године вјежбу "Брзи одговор" спроводи у сарадњи са Министарством одбране и Оружаним снагама БиХ, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Вјежба операције подршке миру "Брзи одговор 2017" биће реализована на локацијама Сарајева, Пазарића и Калиновика до 15. октобра, а 125 припадника Оружаних снага имаће прилику за провјеру и демонстрацију оперативних способности.

Оружане снаге БиХ у вјежби ће учествовати са једним одјељењем из састава Деминерског батаљона.

Осим Пендешове и Валднера, церемонији отварања присуствовали су и министар безбједности БиХ Драган Мектић, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Анто Јелеч и његов замјеник генерал-мајор Сенад Машовић, те представници Оперативне команде Оружаних снага БиХ.

У саопштењу се додаје да ће од 16. до 20. октобра у заједничкој обуци Еуфора и Оружаних снага БиХ, која је наставак вјежбе "Брзи одговор 2017", Оружане снаге укључити пјешадијску чету из састава 6. пјешадијске бригаде, декларисани вод Војне полиције и ЕОД тим из Бригаде тактичке подршке.

Извор: СРНА