latinica  ћирилица
11/10/2017 |  19:11 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Град Требиње помаже пољопривредницима (ВИДЕО)

Град Требиње наставља да помаже пољопривредницима. Потписани су уговори о додјели средстава из Аграрног фонда града, намијењених за подршку пољопривредним произвођачима, додјелом мини-грантова. Требиње је издвојило 50.000 КМ за 29 пољопривредних произвођача. Ријеч је о неповратним средствима, која су подијељена у износу од 1.500, до 2.500 КМ по незапосленом.
Аграрни фонд - Требиње уговори - Фото: РТРС
Аграрни фонд - Требиње уговориФото: РТРС

За средства у оквиру овог пројекта могла су аплицирати незапослена лица доби до 40 година која имају регистрована пољопривредна газдинства. Они који су данас потписали Уговоре више су него задовољни. Истичу да ће им ова средства много значити, како за отпочињање нових послова, тако и за унапређење постојећих.

- Хоћу да се бавим пчеларством. Одобрено ми је 1.800 КМ, а знате шта значи кад вам неко да бесповратно додијели средства - каже Раденко Иванковић.

Пољопривредници који буду на квалитетан начин употријебили средства добиће додатан новац и то већ од фебруара када почиње пољопривредна сезона, поручује градоначелник Требиња Лука Петровић.

- Овим се показало да је формирање Аграрног фонда од стране града Требиња имало потпуног смисла. Препознали смо пољопривредне произвођаче и на овај начин изашли у сусрет оним људима који прате позиве и који су укључени у пројекте - каже Петровић.

Веско Дутина, директор Аграрног фонда, каже да су новчана средствау износу од 1.500 до 2.500 КМ додијељена пољопривредним произвођачима за унапређење развоја производње и њихових пољопривредних газдинстава.

Пољопривредницима из Требиња поручено је да ће им Град Требиње управо преко Аграрног фонда пружати подршку за добре пројекте. Могу их доставити путем мјесних заједница или директно у Аграрни фонд.