latinica  ћирилица
11/10/2017 |  17:40 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Љеванић-Југовић: Јахорина се враћа на мапу европских ски-центара

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је данас да се Јахорина враћа на мапу еврпских ски-центара и да ће поново бити одлична дестинација за туристе из цијелог свијета.
Јахорина - Олимпијски центар - Додик - Фото: СРНА
Јахорина - Олимпијски центар - ДодикФото: СРНА

"Први пут послије Зимских олимпијских игара 1984. године радимо веома важне и захтевне пројекте за Јахорину. Да бисмо завршили систем за вештачко оснежавање урадићемо прво водоснабдевање, акумулацију на врху планине, потом уредити стазе и пројекат ветро-устава. Кад урадимо све то пројекте, радићемо систем за оснежавање којим желимо да продужимо сезону скијања са 60 на 130 дана", рекао је Љевнаић новинарима.

Он је истакао да је тај сегмент веома битан за продужетак ски-сезоне.

"Желимо да вратимо поверење скијашима да имају апсолутну безбедност за скијање на Јахорини. Донели смо нову енергију на планину и наш менаџмент не окреће главу ни од једног проблема, јер смо се поставили у ситуацију као да смо скијаши и покушавамо да адекватно решимо све проблеме", рекао је директор ОЦ "Јахорина".

Према његовим ријечима, то се нарочито односи на уређење стаза, изградњу нових благих стаза, путева, паркинга, продајних мјеста.

"При свему томе остварујемо сарадњу и са другим предузећима, а све то уз велику подршку председника Републике Српске Милорада Додика, Владе Српске и ресорног министарства", нагласио је Љевнаић, који је данас био домаћин предсједнику Додику током посјете Јахорини.

Он је најавио да је отварање сезоне предвиђено за 14. децембар уз пратећи музички садржај, те додао да је за Нову годину планиран концерт Жељка Јоксимовића за који већ влада велико интересовање тако да су скоро сви смјештајни капацитети већ резервисани и распродати.

Начелник општине Пале Бошко Југовић поздравио је напоре које ОЦ "Јахорина" улаже у модернизацију система за вјештачко осњежавање и уређење ски-стаза.

Он је изразио наду да ће започете активности резултирати побољшањем услова и за љетну туристичку сезону на Јахорини.

"Важно је да овај пројекат тече планираном динамиком. Имамо подршку свих институција Републике Српске, а макисмалнио је укључена и локална заједница. Очекујем да Јахорина буде покретач развоја цијеле Сарајевско-романијске регије и Републике Српске", истакао је Југовић.

Извор: СРНА