latinica  ћирилица
11/10/2017 |  17:11 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

САД не иду на СП због фантомског гола Панаме (ВИДЕО)

Расплет у зони КОНКАКАФ био је шокантан, пошто ће Сједињене Америчке Државе први пут послије 1986. године изостати са СП, док је Панама изборила дебитантски пласман на Мундијал
Фудбал Панама - Костарика - Фото: Screenshot
Фудбал Панама - КостарикаФото: Screenshot

Расплет у зони КОНКАКАФ био је шокантан, пошто ће Сједињене Америчке Државе први пут послије 1986. године изостати са СП, док је Панама изборила дебитантски пласман на Мундијал. Додуше, остала је велика мрља на подвигу Панамаца, пошто им је против Костарике у 52. минуту признат погодак, иако лопта није прешла гол-линију. Тиме су изједначили на 1:1, а касније су дали и други за 2:1.

Гол технологија се не користи у овим квалификацијама, тако да грешка арбитра Валтера Лопеза са Гватемале није могла да буде исправљена. Овом погрешном одлуком Панама је дошла до три бода, чиме је прескочила САД на табели, али Американци су сами криви што неће видјети Русију.

У посљедњем колу гостовали су Тринидаду и Тобагу, који је изгубио осам од девет мечева у групи, и био им је потребан само бод за директан лет на Мундијал. Међутим, изгубили су од тоталног аутсајдера (1:2) и пали чак на пето мјесто.

- Нема изговора за овакав дебакл - рекао је Брус Арена, селектор САД. - Морали смо бар бод да узмемо, али били смо лоши и нисмо успјели. Ја преузимам одговорност.

На СП су тако отишли Мексико, Костарика, Панама, док ће Хондурас у интерконтинентални бараж са Аустралијом.

Извор: Новости