latinica  ћирилица
11/10/2017 |  16:55 ⇒ 17:03 | Аутор: РТРС

Црнадак у службеној посјети Светој Столици

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак боравио је у службеној посјети Светој Столици - Ватикан, саопштено је МИП-а БиХ.
Црнадак и надбискуп Галагер - Фото: РТРС
Црнадак и надбискуп ГалагерФото: РТРС

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак је 11. октобра 2017. године боравио у службеној посјети Светој Столици.  Црнадак се у склопу посјете Светој Столици састао са Светим Оцем папом Фрањом. 

У наставку посјете Министар Црнадак се састао са секретаром Свете Столице за односе са државама надбискупом Полом Ричардом Галагером.

Током разговора између министра Црнатка и надбискупа Галагера истакнуто је да су билатерални односи двије земље изузетно добри те да је потребно да се настави интензивна сарадња и размјена посјета на високом нивоу.

Министар Црнадак је нагласио да је стратешки циљ Босне и Херцеговине чланство у Европској унији те је позвао Свету Столицу да својим утицајем подржи пут БиХ ка пуноправном чланству у Европској унији.

Министар Црнадак је додао да је у Босни и Херцеговини потребно да се настави са процесом помирења и економско-социјалних реформи што би као резултат имало економски напредак БиХ у наредном периоду.

Секретар Свете Столице за односе са државама надбискуп Пол Ричард Галагер је изразио подршку Босни и Херцеговини на путу евроинтеграција те је додао да ће Света Столица и даље подржавати процесе реформи које би требало да доведу до напретка БиХ и бољег живота њених грађана.

Током посјете договорено је да секретар Свете Столице за односе са државама надбискуп Пол Ричард Галагер посјети Босну и Херцеговину у првој половини 2018. године.

У склопу посјете Светој Столици министар Црнадак се састао и са државним секретаром Свете Столице кардиналом Пиетром Паролином.