latinica  ћирилица
11/10/2017 |  15:52 | Аутор: РТРС

Градоначелник Зворника примио освајаче бронзе на СП у теквондоу

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић примио је данас чланове Таеквондо клуба "Српски соко" и честитао им двије бронзане медаље на Свјетском првенству у Сјеверној Кореји.
Зворник - Стевановић и чланови Таеквондо клуба "Српски соко" 2 - Фото: СРНА
Зворник - Стевановић и чланови Таеквондо клуба "Српски соко" 2Фото: СРНА

Члан Таеквондо клуба "Српски соко" Миљан Ћосић, који је освојио бронзану медаљу у категорији четврти дан, каже да су за постизање историјског успјеха биле потребне године рада, али да се труд исплатио.

"Ове године наш клуб је обиљежио 23 године постојања, а ја сам члан од самог оснивања. Дакле, иза мене су 23 године труда, рада, жеље и сна да се освоји медаља на свјетском првенству. Много ми значи ова медаља, јер то и јесте циљ тренирања. Ово је права круна мог досадашњег рада", истакао је Ћосић.

Бронзаном медаљом окитио се и Срђан Драшкић у категорији до 71 килограм, док је Борис Кусмук стигао до четвртфинала.

Стевановић је честитао спортистима за успјех и нагласио да ће их Градска управа и убудуће помагати.

"Честитам вам за успјех, који сте постигли на Свјетском првенству, као и за вишегодишњу промоцију нашег града и спорта у Европи и свијету", рекао је Стевановић.

Он је изразио очекивања да ће се и неки други спортски клубови, не само у Зворнику, угледати на спортисте из Таеквондо клуба "Српски соко".

Предсједник и тренер Клуба Душко Кусмук изразио је задовољство успјехом постигнутим у Сјеверној Кореји.

"Ово је за нас значајан успјех, јер су ово прве сениорске свјетске медаље у историји БиХ. Захваљујемо градоначелнику за пријем, као и подршку коју нам пружа Градска управа", рекао је Кусмук.

Он је нагласио да су градоначелник, његов замјеник Бојан Ивановић, као и комплетна градска управа помогли да спортисти Таеквандо клуб "Српски соко" отпутују на Свјетско првенство у Сјеверну Кореју.

Зворничанима, који су се у Сјеверној Кореји такмичили у оквиру репрезентације БиХ, на успјеху је честитао и замјеник градоначелника Бојан Ивановић.

Извор: Срна