latinica  ћирилица
11/10/2017 |  07:49 | Аутор: РТРС

Предсједништво БиХ о извршењу буџета институција за првих шест мјесеци

Предсједништво БиХ требало би данас да разматра Извјештај о извршењу буџета институција и међународних обавеза БиХ за првих шест мјесеци ове године.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

Дневним редом сједнице предвиђено је и доношења одлука о прихватању споразума и одређивање потписника за Споразум о грант средствима између МИП-а Норвешке и Министарства за људска права и избјеглице БиХ за унапређење безбједности жена, и одговора на родно засновану дискриминацију и насиље у БиХ, Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Руске Федерације о научно-технолошкој сарадњи.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је у плану разматрање и Информације о посјети САД министра одбране БиХ /Марине Пендеш/ и делегације Министарства одбране и Оружаних снага БиХ реализованој од 11. до 13. септембра.

Предсједништво БиХ требало би да одобри закључивање двогодишњег споразума о сарадњи између БиХ и Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу 2018/2019, Меморандума о разумијевању о планирању унапређења "тинк тенк" /тхинк танк/ сарадње између Министарства комуникација и транспорта БиХ и Канцеларије за информисање Државног савјета Народне Републике Кине.

У плану је и доношење одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума између БиХ и САД о реадмисији лица која бораве без дозволе.

Сједница ће бити одржана у згради Предсједништва БиХ с почетком у 14.00 часова.

Извор: СРНА