latinica  ћирилица
10/10/2017 |  17:19 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Ђурић: Срби морају остати јединствени

Функционер Српске напредне странке Марко Ђурић поручио је данас у Грачаници да Срби на Косову и Метохији морају да остају јединствени и позвао их да на предстојећим локалним изборима у јужној српској покрајини подрже кандидате Српске листе.
Грачаница - Ђурић - Фото: СРНА
Грачаница - ЂурићФото: СРНА

"Локални избори на Косову су све осим локални, јер се на њима кује визија будућности и опстанка српског народа на Косову и Метохији", рекао је Ђурић на предизборном скупу Српске листе у Грачаници.

Он је оцијенио да се Срби на Космету по трећи пут у протеклих шест мјесеци суочавају са изазовом избора и надом многих да ће успјети да сломе и раздробе српски корпус.

"Сваки пут наш народ је послушао савет председника Србије Александра Вучића и излазио је као победник, све јачи и јачи", рекао је Ђурић, који је и предсједник Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Он је истакао да је Грачаница "тврд српски орах у централном дијелу Косова" и да ће Срби подршком кандидату Српске листе за градоначелника Срђану Поповићу поново доказати да су уз државу Србију.

Ђурић је поручио да предсједник Србије и Влада очекују да ново руководство општине у наредне четири године од Грачанице направи урбану средину, јер је, како каже, Грачаница сјеме из кога треба да никне срж опстанка Срба на Косову и Метохији.

Уколико српски народ не подржи кандидате Српске листе у свих десет општина на Косову и Метохији са већинским српским становништвом, каже Ђурић, постоји ризик да на чело општина дођу они који ће ближе сарађивати са Приштином него са Београдом.

Функционер СНС-а и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, преносећи поздраве Новосађана и чланова странке из цијеле Србије, каже да је увјерен да ће кандидати Српске листе остварити убједљиву побједу у свих десет општина, јер имају пуну и безрезервну подршку предсједника Србије и Владе.

Он је поручио Поповићу да мора да испуни предизборно обећање да ће на крају његовог четворогодишњег мандата број Срба у Грачаници бити знатно већи.

"Надамо се да ће у Грачаници, епицентру српства у централном делу Косова, расти број деце и школа и да ће Грачаница показати јединство које нико не може да угрози", рекао је Вучевић, поручивши да се Срби само јединством могу изборити за очување својих интереса.

Предизбором скупу у Грачаници присуствовало је неколико стотина чланова и присталица Српске листе, као и руководство те најмлађе српске политичке партије које је предводио страначки лидер Горан Ракић.

Извор: СРНА