latinica  ћирилица
10/10/2017 |  16:55 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Кокеза: Попио сам четири бенседина...

Предсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза открио је да је морао да попије четири бенседина током меча против Грузије (1:0), али да је на крају најважније да је изборен пласман на Свјетско првенство у Русији и честитао је играчима и стручном штабу на великом успјеху.

- С обзиром да сам попио четири бенседина не знам ста да коментаришем. Због тога нисам ни знао резултат у Кардифу. Ово је јако велики успјех, после осам година смо на Свјетском првенству. Из нашег окружења нико се још није квалификовао, рекао је Кокеза синоћ новинарима послије утакмице, након што првобитно није хтио да даје коментаре.

Он је подсјетио да је успјех још већи због чињенице да су Црвена звезда и Партизан раније изборили пласман у групну фазу Лиге Европе, истичући да је ово година српског фудбала.

"Хвала играчима, селектору Муслину. Ми из ФСС не бисмо ово урадили без Муслина, Крстајића, Ђоровића...Посљедњих 15 минута као да се играло сат времена, никад краја, пет секунди као минут", казао је Кокеза.

Како је нагласио, овај тренутак је важан за цијелу земљу и биће додатна енергија за Владу Србије и предсједника Александра Вучића да се издвоји новац за изградњу Националног стадиона и побољшање инфраструктуре.

"Обећали смо изградњу Националног стадиона 2018, ово је подстицај за државу да издвоји новац, да се помогне Звезди и Партизану. Надам се да ћемо од Уефа добити да организујемо нешто велико, Суперкуп или финале Лиге шампиона. Надам се да ће дрзава стати иза фудбала и нашег пројекта. Овим путем апелујем да држава помогне побољшању фудбалске инфраструктуре широм земље", казао је предсједник ФСС.

Кокеза је сачекао све репрезентативце испред свлачионица стадиона "Рајко Митић" и честитао им на великом успјеху.

Репрезентација Србије завршила је на првом месту Д квалификационе групе за Свјетско првенство и обезбедила мјесто на великом такмичењу послије осам година.

Извор: Срна