latinica  ћирилица
10/10/2017 |  16:32 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Иванић-Букинац: Забринутост због политичке ситуације у БиХ

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и амбасадор Словеније у БиХ Зорица Букинац изразили су забринутост поводом политичке ситуације у БиХ, те је наглашена потреба за постизањем договора у вези са Изборним законом јер би у супротном могло доћи до потпуне блокаде Федерације БиХ или цијеле БиХ након избора 2018. године.
Иванић - Букинац - Фото: СРНА
Иванић - БукинацФото: СРНА

Иванић је данас у Сарајеву примио у наступну посјету словеначког амбасадора, са којом је разговарао о односима двије земље, тренутној политичкој ситуацији у БиХ, те о европском путу БиХ.

Он је пожелио добродошлицу и успјех у раду новоименованом амбасадору Словеније, изражавајући пуну подршку институција за њен рад на унапређењу билатералних односа, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Букинац је нагласила да БиХ има пуну подршку Словеније на европском путу, те је у том контексту понудила помоћ и у облику експертизе и искуства институција Словеније.

Иванић је данас организовао пријем за делегацију Палестинске управе, коју је предводио Ахмед Маџдалани, на којем су разговарали о актуелној политичкој ситуацији у Палестини и БиХ, те о ситуацији на Блиском истоку.

Иванић је изразио наду да ће конструктивним дијалогом бити пронађено одрживо рјешење за палестинско питање, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Маџдалани је изразио захвалност за подршку коју је БиХ пружила Палестини приликом гласања за пријем у пуноправно чланство Интерпола.

Саговорници су се сагласили да су билатерални односи добри, али да постоји још простора за унапређење, нарочито у области економске сарадње.

Извор: СРНА