latinica  ћирилица
10/10/2017 |  15:19 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворено ново игралиште и рекреативна зона у "Аквани" (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и генерални директор компаније М:тел Марко Лопичић, отворили су новоизграђено дјечје игралиште и трим стазу у кругу воденог парка „Аквана“.
Отворено ново игралиште у "Аквани" - Фото: РТРС
Отворено ново игралиште у "Аквани"Фото: РТРС

Ово је једна од највреднијих донација у оквиру велике акције Градске управе и друштвено одговорних компанија за изградњу дјечјих игралишта, а инвестиција је вриједна око 120.000 марака.

Ово је један од већих донаторских пројеката овог типа, јер ће осим за изградњу игралишта за дјецу, М:тел донирати средства за изградњу рекреативне зоне, коју ће користити и одрасли.

Директор компаније "М:тел" Марко Лопичић рекао је да је компанији "М:тел" задовољство да учествује у животу заједнице на најљепши начин - даривањем.

Он је додао да им је важно да помогну у стварању бољих и љепших услова за живот и развој најмлађих суграђана, али и свих рекреативаца који ће користити ово игралиште, односно терене, стазе и справе за вјежбање.

Градоначелник Бањалуке додао је да је у току изградња игралишта на још неким локацијама, као и преговори са новим друштвено одговорним компанијама којима град нуди локације на цијелом подручју Бањалуке.

Бањалучани ће, захваљући овој донацији, поред мјеста за игру за малишане на савременим и јединственим реквизитима, добити и мјесто за свакодневну рекреацију на отвореном.