latinica  ћирилица
09/10/2017 |  22:36 ⇒ 10/10/2017 | 12:01 | Аутор: РТРС

Орлови чврстих крила полетјели ка Русији!(ФОТО)

Фудбалска репрезентација Србије након осам година пласирала се на Свјетско првенство које се наредне године одржава у Русији! Изабраници Славољуба Муслина савладали су у Београду репрезентацију Грузије са 1:0 (0:0). Једини погодак за Орлове, вриједан пласмана на СП постигао је Александар Пријовић у 74. минути.
Србија - Грузија - Фото: РТРС
Србија - ГрузијаФото: РТРС

У оквиру групе Д у којој су и фудбалери Србије, гостујуће побједе су забиљежиле Република Ирска и Аустрија које су минималним резултатом савладале Велс, односно Молдавију.

Србија - Грузија (Фото: StarSport)

Изабраници Славољуба Муслина су намучили око 40.000 навијача на "Рајку Митићу", али су успјели да изборе побједу вриједну пласмана.

Фудбалери Србије су подлегли притиску па су одиграли лоше прво полувријеме, препуни нервозе нису успјели конкретно да запријете голу ривала, док је Грузија била често опасна испред казненог простора Орлова, а морао је да реагује и Стојковић.

Разочарани навијачи су из звиждуцима испратили у свлачионицу, и то је изгледа био "лијек". На терен као да се вратио нови тим "Орлова", који су доминирали од старта, константно пријетили ривалу, али гола није било.

Редале су се шансе Гудеља, Митровића, Матића, чији је шут заустављен на гол линији, али 15 минута прије краја лед је коначно пробијен.

Ивановић је покренуо акцију по десној страни, проиграо Митровића, који шаље дијагоналу по земљи на другој стативи, а Пријовић уклизава и баца у транс саиграче и навијаче.

Тако се Србија послије осам година вратила на свјетску сцену, опет ће играти на Свјетском првенству, други пут од осамостаљења, и надамо се овај пут уживати у наступу "Орлова", у Русији.

Србија - Грузија (Фото: StarSport)

Србија ће директно у Русију, док ће Република Ирска у бараж за пласман на Мундијал.

Фудбалери Републике Ирске побједом у Велсу освојили су друго мјесто у Групи Д и изборили бараж за Свјетско првенство.

Голом Џејмса Меклина средином другог полувремена Ирци су шокирали Кардиф у директном обрачуну за бараж.

У доигравање за Мундијал пласирала се и Хрватска, која је у такође директном обрачуну славила на гостовању, у Украјини са 2:0.

Побједе ове двије селекције оставиле су без баража Словачку, која је била најслабије рангирана другопласирана репрезентација у овим квалификацијама.

У бараж су се пласирали још Португал, Италија, Данска, Сјеверна Ирска и Грчка, а вјероватно ће и Шведска, јер је је Холандији потребна побједа од најамање осам голова разлике у против "Викинга".

На Мундијал су се директно пласирали Француска, Швајцарска, Њемачка, Србија, Пољска, Енглеска, Шпанија, Белгија и Исланд.

Прве утакмице баража на програму су од 9. до 11. новембра, док су реванши планирани од 12. до 14. новембра 2017. године.

Извлачење група за Мундијал у Русији одржава се 1. децембра 2017. године.

Погледајте све резултате посљедњих мечева квалификација у групама Д, Г и И:

Д. Молдавија-Аустрија 0:1 (0:0).

 Србија Грузија 1:0 (0:0)

 Велс-Р. Ирска 0:1 (0:0)

 

Г. Албанија-Италија 0:1 (0:0)

  Македонија-Лихтенштајн 4:0 (2:0)

  Израел-Шпанија 0:1 (0:0)

 

И. Финска-Турска 2:2 (0:0)

 Исланд-Косово 2:0 (1:0)

 Украјина-Хрватска 0:2 (0:0)

 

Извор: РТРС/Б92