latinica  ћирилица
09/10/2017 |  18:39 | Аутор: РТРС

Дервента: Средњошколски центар "Михајло Пупин" обиљежио Дан школе

Ученици Средњошколског центра "Михајло Пупин" у Дервенти пригодним програмом обиљежили су Дан школе који се празнује 9. октобра на дан рођења великог српског научника и проналазача, професора на Универзитету у Колумбији и почасног доктора 18 универзитета.
Дервента: Средњошколски центар "Михајло Пупин" - Фото: СРНА
Дервента: Средњошколски центар "Михајло Пупин"Фото: СРНА

Дан школе биће обиљежаван током цијеле седмице, а ученици су се данас представили пјесмом и драмским комадима на српском, енглеском и њемачком језику.

"Актив страног језика припремио је за Дан школе пригодан програм на енглеском и њемачком језику. Поносни смо што наши ученици, не само да разумију те језике, већ су способни и да стварају на њима", рекла је професор енглеског језика Тијана Михић Пијетловић.

Директор Средњошколског центра Предраг Дринић рекао је да школу похађа 455 ученика и то у гимназији општег смјера, електротехничкој, те текстилној и кожарској струци.

"Највеће интересовање је за смјер електротехнике, а ми смо ментори свим школама које се баве текстилом и кожарством", навео је Дринић.

Он је истакао да је школа остварила добру сарадњу са привредом, посебно са компанијама "Дигитал-електроник" и "Санино".

"Сарадња постоји са локалном заједницом која је изузетно експедитивна и отворена и, с обзиром на то да општина важи за једну од најбољих, и школа мора то да буде", рекао је Дринић.

Извор:Срна