latinica  ћирилица
09/10/2017 |  15:46 | Аутор: РТРС

Вучић: Трампова посјета била би најбољи показатељ успона односа Србије и САД-а

Предсједник Србије Александар Вучић замолио је америчког конгресмена и копредседавајућег Српског кокуса у Конгресу САД Теда Поа да америчком предсједнику Доналду Трампу пренесе поруку да би било важно да ускоро посјети Србију, јер би то био најбољи показатељ успона српско-америчких односа.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

Вучић, који је са Поом разговарао на састанку у Београду, захвалио му је за писмо које је са још 13 чланова Представничког дома америчког Конгреса послао државном секретару Рексу Тилерсону у коме је наглашена потреба да САД пруже политичку подршку Србији, на бази заједничких циљева и партнерских односа.

Вучић је захвалио и за подршку коју САД пружају Србији на европском путу, као и за подршку очувању регионалне стабилности, која остаје спољнополитички приоритет земље, саопштено је из службе за медије предсједника Србије.

По је рекао да ће наставити да ради на бољем разумијевању ставова и политике Србије у САД, као и на свеукупној промоцији Србије.

Он је нагласио значај Србије за стабилност цијелог региона и изразио задовољство што може да посвједочи о њеној политичкој и економској стабилности.

Вучић и По разговарали су о билатералним односима, европском путу Србије, регионалној стабилности и другим питањима од заједничког интереса.

Извор: СРНА