latinica  ћирилица
08/10/2017 |  15:17 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

У понедјељак промјењиво облачно (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити умјерено облачно вријеме са сунчаним интервалима и највишом дневном температуром до 20 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити промјењиво до претежно облачно на западу и сјеверозападу, а од централних предјела на исток и југ ведро или уз малу облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до девет, на југу степен два виша, у планинама око минус један степен Целзијусов. Највиша дневна температура ваздуха биће од 15 до 20, у вишим крајевима од 12 степени Целзијусових.

Током дана биће умјерено облачно уз сунчане интервале, а у Херцеговини сунчано. Касније поподне локално у Крајини, на крајњем сјеверу, у средњем и горњем току ријеке Дрине, могућа је слаба, краткотрајна киша.

У уторак, 10. октобар, ујутро ће бити промјењиво, на сјеверу претежно облачно уз могућност које капи кише у Сембарији. На југу сунчано, а са маглом по котлинама и око ријека. Током дана у Херцеговини биће сунчано, а у осталим крајевима умјерено до претежно облачно са сунчаним интервалима.

Јутарња температура ваздуха од пет до 10, у вишим крајевима око један степен Целзијусов. Највиша дневна температура ваздуха од 17 до 22, у вишим крајевима од 13 степени Целзијусових.

У сриједу, 11. октобра, ујутро ће бити мало до умјерено облачно са маглом по котлинама, током дана сунчано и са сунчаним интервалима и још мало топлијим временом. Јутарња температура ваздуха од шест до 11, на југу 13, у вишим крајевима око три степена Целзијусова. Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 23, у вишим крајевима од 14 степени Целзијусових.

У четвртак, 12. октобра, ујутро ће бити промјењљиво облачно са маглом по котлинама, током дана сунчано и са сунчаним интервалима, поподне мало више облака али суво, а дневна температура у порасту још за степен два. Највиша дневна температура ваздуха биће од 19 до 24, у вишим крајевима од 16 степени Целзијусових.

Извор: СРНА