latinica  ћирилица
08/10/2017 |  09:00 | Аутор: РТРС

Дјелимично сунчано, температура до 20 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, уз дневну температуру до 18 степени Целзијусових.
Сунце - Фото: РТРС
СунцеФото: РТРС

Јутрос је промјењиво облачно и хладно, око ријека и по котлинама има магле и ниске облачности, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће мало топлије уз промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, а у Херцеговини сунчано са мало облака.

Пролазно ће током дана бити потпуно облачно, прво на западу, затим у централним и сјеверним предјелима, а поподне на истоку.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 13 до 18, на југу до 20, а у планинама од 11 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб западни и југозападни, а у Херцеговини, пријеподне слаба бура, а послијеподне вјетар западни и сјеверозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Бјелашница минус три степена Целзијусових, Невесиње, Чемерно, Хан Пијесак и Соколац нула, Калиновик, Шипово, Кнежево, Тузла и Ливно један, Крупа на Уни, Рибник, Гацко и Котор Варош два, Мркоњић Град три, Добој и Бугојно четири, Билећа, Приједор, Сребреница, Бањалука и Нови Град четири, Рудо, Србац, Бијељина и Сарајево пет, Зворник шест, Требиње и Мраковица седам, Мостар осам, а Неум 11 степени Целзијусових.

Извор: Срна