latinica  ћирилица
08/10/2017 |  08:33 ⇒ 08:47 | Аутор: РТРС

Мејова смјењује Џонсона?

Британски премијер Тереза Меј сугерисала је да би могла да изврши измјену на функцији министра спољних послова коју тренутно обавља Борис Џонсон.
Борис Џонсон - Фото: Screenshot/YouTube
Борис ЏонсонФото: Screenshot/YouTube

Британски дневник "Сандеј тајмс" пише да је Мејовој постављено питање о њеним плановима за Џонсона, који јој је исказао лојалност али је на мети оптужби појединих сарадника премијера да нарушава њен ауторитет износећи сопствене визије изласка Британије из ЕУ.

"Никада се нисам крила пред изазовом па нећи ни сад. Ја сам шеф Владе и дио мог посла је да осигурам да увијек у саставу имам најбоље људе и да искористим богатство талената доступних у странци", нагласила је Мејова.

Лист оцијењује да њена изјава представља сигнал спремности да доведе нове министре и да откаже сарадњу онима који јој стварају проблеме.

Нико из канцеларије премијера није желио да коментарише чланак "Сандеј тајмса".

Аналитичари подсјећају да је од расписивања ванредних избора у јуну дошло до ерозије ауторитета Мејове јер је изгубила већину у парламенту.

Џонсон, који је један од могућих кандидата за лидера Конзервативне странке, написао је прошлог мјесеца чланак у којем је изнио своје виђење Брегзита само неколико дана након што је Мејова одржала велики говор на ту тему.

Извор: Срна