latinica  ћирилица
07/10/2017 |  13:02 ⇒ 08/10/2017 | 08:25 | Аутор: РТРС

Путин: Српски народ ће превазићи проблеме

Предсједник Русије Владимир Путин оцијенио је у телефонском разговору са предсједником Србије Александром Вучићем, да у датим међународним околностима Србија није у једноставном положају, али да је увјерен да ће српски народ превазићи проблеме, саопштио је кабинет председника Србије.
Вучић и Путин (архив) (фото: © Sputnik/ Алексей Никольский) -
Вучић и Путин (архив) (фото: © Sputnik/ Алексей Никольский)

Предсједник Србије Александар Вучић је честитао 65. рођендан предсједнику Руске Федерације Владимиру Владимировичу Путину и пожелио му добро здравље, као и политички успјех, како у рјешавању проблема у свијету, тако и даљем унапређењу односа са Републиком Србијом.

Како се наводи у саопштењу из Кабинета предсједника Србије, Путин је изразио личну захвалност Вучићу за унапређење односа двије земље.

"Владимир Владимирович Путин нагласио је да су међународне околности такве да Србија није у једноставном положају, али да је увјерен да ће српски народ, као и увијек кроз своју историју, показати свој карактер, и под вођством предсједника Вучића превазићи све проблеме", истакнуто је у саопштењу.

Путин је у телефонском разговору рекао Вучићу да је увјерен да ће под његовим вођством "Србија и српски народ ићи само напријед".

Двојица предсједника су се договорила да у најскорије вријеме контактирају, састану се и наставе рад на повећању обима сарадње Републике Србије и Руске Федерације у свим областима, закључено је у саопштењу.

Извор: РТС