latinica  ћирилица
25/09/2017 |  15:53 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Још један пуноправни члан БОРС-а (ВИДЕО)

Борачка организација Републике Српске има још једног пуноправног члана- Борачку организацију Специјалне бригаде полиције Републике Српске, чије је Оснивачка скупштина одржана данас. У њеном саставу током рата било је девет одреда, а живот за Српску дала су 144 припадника ове бригаде.
БОРС - Фото: РТРС
БОРСФото: РТРС

Током посљедње двије године формиране су организације припадника свих девет ратних одреда Специјалне бригаде полиције, а формирање кровне организације начин је да се поново окупе и активирају сви који су у току рата били припадници Специјалне бригаде.

- Циљ нам је да се бринемо о нашим ветеранима и њиховим породицама на један организован начин и да обиљежавамо све значајне датуме које су припадници Специјалне бригаде полиције, током рата у цијелој Републици Српској, обиљежавали у борбама - рекао је министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

Ратни командант Седмог специјалног одреда полиције Републике Српске Златко Брдар рекао је да ће се оснивачком скупштином повезати све организационе јединице одреда које егзистирају у својим мјестима.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да су припадници Специјалне бригаде полиције МУП-а елитни борци Војске Републике Српске, додавши да због тога требају да заузимају посебно мјесто у БОРС-у као цјелини и да тамо имају своје представнике.

- У овом тренутку то је и израз јединства бораца, када нам је јединство потребно. Борци су у томе увијек предњачили и надамо се да ћемо бити примјер и другима - рекао је Савчић.

Савчић је додао да се овим и ауторитет БОРС-а и борачке популације у цјелини диже на већи ниво и да се, у организационом смислу, Специјалној бригади полиције одаје огрмно признање за њен допринос у стварању Републике Српске.