latinica  ћирилица
25/09/2017 |  14:15 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Коз. Дубица: У адаптацију амбуланти уложено више од 200.000 КМ

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић присуствовао је данас свечаности поводом завршетка адаптације и реорганизације амбуланти породичне медицине и педијатрије Дома здравља у Козарској Дубици, у које је уложено више од 200.000 КМ.
Козарска Дубица - нова амбуланта - Фото: СРНА
Козарска Дубица - нова амбулантаФото: СРНА

Средства за адаптацију и реорганизацију амбуланти обезбиједили су Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и општине Козарска Дубица.

"У општини Козарска Дубица у протеклом периоду у реконструкцију, изградњу и опремање амбуланти породичне медицине и реконструкцију централног објекта Дома здравља уложено је 1,7 милиона КМ и то је значајна помоћ здравственом систему ове општине", изјавио је Богданић.

Он је истакао да је у Козарској Дубици видљиво да је локална заједница у протеклом периоду посветила довољно пажње свом Дому здравља.

"Зато он данас изгледа овако добро", нагласио је Богданић.

Богданић је са директором Дома здравља у Козарској Дубици Владом Карагићем и начелником општине Раденком Рељићем свечаним пресијецањем врпце озваничио завршетак радова на амбулантама породичне медицине и педијатрије, те обишао новоуређене просторије.

Рељић је истакао да су у сарадњи општине Козарска Дубица и Министарства здравља и социјалне заштите амбулатне породичне медицине уређене и адаптиране у складу са свјетским стандардима.

"Ово је објекат у којем сам рођен, а радује ме и то да је пројекат започео када сам још био директор у Дому здравља. Опредијељени смо да и у будуће наставимо изградњу наших објеката у кругу Дома здравља, који је у току рата био на првој борбеној линији и на који је пало 36 граната", рекао је Рељић.

Он је нагласио да је након десет година улагања у инфраструктуру Дом здравља у Козарској Дубици постао један од најуређенијих здравствених установа у Републици Српској.

Директор Дома здравља у Козарској Дубици Владо Карагић изјавио је да је та установа у веома добром стању, те да је, захваљујући Влади Републике Српске, која је имала разумијевања за пројекте те установе, пуно уложено у објекте и инфраструктуру.

Карагић је захвалио министру Богданићу, помоћнику министра Милану Латиновићу и свима онима који су у било којем својству учествовали у реализацији пројекта.

Доктор у одјељењу педијатрије Дијана Буразор изјавила је новинарима да је у односу на претходни објекат, који је био много запуштенији, сада много лакше радити.

"Ми смо задовољни, услови су бољи, а и пацијенти, и мали и велики, веома су задовољни", нагласила је Буразорева.

Свечаности поводом завршетка адаптације и реорганизације амбуланти породичне медицине и педијатрије Дома здравља Козарска Дубица присуствовао је и посланик у Народној скупштини Српске Дарко Бањац, помоћник министра здравља и социјалне заштите Милан Латиновић, те бројни општински званичници и гости.

Извор: Срна