latinica  ћирилица
25/09/2017 |  08:08 | Аутор: РТРС

Клизави коловози у сјеверозападним крајевима

У сјеверозападним крајевима Републике Српске овог јутра коловози су мјестимично мокри и клизави, а у вишим предјелима јутарња магла смањује видљивост.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на учестале ситније одроне камења и земље на коловоз, те возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима и стању на путу.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на дијелу магистралног пута у градској зони Невесиња, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току су завршни радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Добој, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Измјене у одвијању саобраћаја планиране су у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, гдје у времену од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Због радова на санацији тунела Каловита Брда, на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

У току је изградња канализационе мреже, због чега је на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини саобраћај обустављен за сва возила.

Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија тако да обуставе трају 30, а пропуштање саобраћаја 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре изводе се радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју Федереције магла и ниска облачност смањују видљивост у котлинама и уз ријечне токове, као и на појединим дионицама у вишим предјелима, као на магистралним путевима Тарчин-Коњиц и Травник-Доњи Вакуф.

У току су радови на магистралним путевима Ступари-Кладањ и Симин Хан-Калесија, затим на магистралном путу локалитету Доњи Хаџићи и Дривуша, као и на регионалном путу Сребреник-Доња Ораховица.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Извор: СРНА