latinica  ћирилица
24/09/2017 |  16:09 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно са кишом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно облачно вријеме, понегдје са кишом и дневном температуром до 18 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити претежно облачно, мјестимично са слабом кишом на западу и сјеверу, а у осталим крајевима углавном суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана и поподне биће претежно облачно уз повремену кишу која ће захватити већину крајева. У Херцеговини и на сјеверу понегдје ће бити и сунчаних интервала.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 13, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 14 до 18, у вишим предјелима од 10, а на сјевероистоистоку и југу до 23 степена Целзијусових.

У уторак, 26. септембра, ујутро ће бити промјенљиво облачно, а на југу и сјеверу мање облака и сунчаније. Током дана задржава се промјенљиво вријеме уз сунчане интервале, а мјестимично ће бити пролазне кише или по који пљусак, углавном у Херцеговини, на истоку и сјевероистоку.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 12, на југу Херцеговине до 15 степен Целзијусових. Највиша дневна температура биће од 14 до 20, на југу око 24 степена Целзијусова.

У сриједу, 27. септембра, јутро и пријеподне биће суво и промјенљиво облачно уз више сунчаног времена на југу и западу. Поподне промјенљиво вријеме уз мјестимичну кишу или по који пљусак са грмљавином, док ће на сјеверу остати суво и сунчаније.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 13, на југу Херцеговине до 16 степени Целзијусових. Највиша дневна температура биће од 15 до 21, на југу око 25 степени Целзијусових.

У четвртак, 28. септембра ујутро ће бити претежно сунчано. али свјежије вријеме. Током дана биће претежно сунчачно уз малу или умјерену облачност, а у Херцеговини промјенљиво облачно са могућношћу за краткотрајну кишу или пљусак са грмљавином.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до 10, на југу Херцеговине до 14 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха бићеод 15 до 22, на југу око 24 степена Целзијусова.

Данас је суво и облачно са сунчаним интервалима.

Вјетар ће бити слаб до умјерен у сјевероисточном дијелу, а у Херцеговини прије подне дуваће слаба бура.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница осам степени Целзијусових, Хан Пијесак, Мраковица и Србац 14, Чемерно 15, Калиновик 17, Мркоњић Град, Крупа на Уни, Бањалука, Нови Град и Соколац 18, Гацко, Добој 19, Невесиње, Приједор, Сребреница, Бијељина и Ливно 20, Шипово, Бугојно и Сарајево 21, Билећа, Рибник, Тузла и Неум 22, Рудо, Требиње 23, Вишеград 24, а Мостар 25 степени Целзијусових.