latinica  ћирилица
15/09/2017 |  16:02 ⇒ 16:33 | Аутор: РТРС

Трчите у друштву

Љетне врелине су прошле, па нема више изговора за физичку неактивност. Како бисте се лакше мотивисали на почетак вјежбања, трчите са пријатељима или партнером, предлажу фитнес инструктори.
Трчање   (Фото:.trcanje.hr) -
Трчање (Фото:.trcanje.hr)

Трчање у групи ће вам помоћи да истрајете јер ако знате да сте се договорили с неким, теже ћете одустати него кад треба да се оправдате само пред собом. Такође, трчаћете брже, јер смо сви, у мањој или већој мјери, такмичарски настројени. Студије су показале да кад смо сами, трчимо спорије него кад треба да се докажемо у групи.

Да се трчање не би претворило у ћаскање и изгубило поенту, треба да се придржавате одређених правила. Пробајте да се упарите са људима сличне кондиције да не бисте, ако сте физички спремнији, морали стално да стајете како бисте сачекали партнера који губи дах.

Савјет плус: За многе, трчање је монотоно, чак и кад су други људи поред њих. Да бисте избјегли досаду, с времена на вреијме убаците елемент игре - на примјер, договорите се с другарима да ко посљедњи стигне до циља, плаћа кафу.

Извор: Вечерње новости