latinica  ћирилица
01/09/2017 |  16:00 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Фоча: Центар за радиолошку дијагностику богатији за два савремена апарата (ВИДЕО)

Центар за радиолошку дијагностику Универзитетске болнице Фоча богатији је за два савремена апарата - магнетну резонцу и РТГ дигитални апарат. Влада Српске и ова здравствена установа у набавку су уложили три милиона КМ, чиме ће се уз пројекат енергетске ефикасности и унутрашњег опремања унаприједити лијечење. Највљено је и улагање у развој Центра за васкуларну хирургију.
Богданић у Фочи - Фото: РТРС
Богданић у ФочиФото: РТРС

Универзитетску болницу Фоча која је и наставно-научна база са 1.500 студената овдашњег Медицинског факултета, пацијенти све више препознају по квалитету лијечења.

На то је утицало улагање у образовни кадар, што је допринијело увођењу нових дијагностичких и терапијских процедура.

- Ми лијечимо грађане из 49 градова Републике Српске, шест кантона, 13 општина Србије и Црне Горе, што је заједно више од 13.000 пацијената - каже Вељко Марић, директор Универзитетске болнице Фоча. 

Увећан је и приход- данас болница годишње заради око 15 милиона КМ. Влада Српске најављује нова улагања.

- Овдје мора да се формира посебан Центар за васкулрану хирургију, јер је Фоча водећа у тој области - рекао је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.

Радисав Машић начелник Фоче Радисав Машић истиче да би тиме пацијенти добили још квалитетнију здравствену заштиуту.

Уз све ово пацијенти неће морати на лијечење у Србију, што ће допринијети и уштедама. Фочанска болница ускоро ће добити и модеран хируршки блок са операционим салама и интензивном његом.