latinica  ћирилица
28/08/2017 |  09:16 ⇒ 09:21 | Аутор: РТРС

Импресивно: Британац у својој гаражи има 350 олдтајмера

Током последњих 50-ак година, Роџер Дадлинг сакупио је колекцију класичних аутомобила вриједну 40 милиона фунти, од којих је најстарији произведен 1911. године.
Британац у својој гаражи има 350 олдтајмера - Фото: Screenshot/YouTube
Британац у својој гаражи има 350 олдтајмераФото: Screenshot/YouTube

Човјек који у својој гаражи посједује толико четвороточкаша да би скоро сваког дана у години могао да вози различит аутомобил, возила из своје колекције редовно чисти и одржава у возном стању, а повремено у њима направи и пар кругова по крају.

Међу класичним возилима које је сакупио током пола вијека, има обичних, просјечних аутомобила за свакодневну вожњу, али и спортских олдтајмера, луксузних лимузина, па чак и мотоцикала. Посебну страст гаји према моделу Астон Мартин Лагонда – у својој гаражи чува чак 24 примјерка.

Аутомобили се тренутно налазе у скученом простору, а њихов власник планира изградњу специјалног изложбеног објекта вриједног 7 милиона фунти.

Иначе, Роџер Дадлинг је до богатства које троши на куповину аутомобила дошао тако што је конструисао аутомат за листиће са редним бројевима који се налазе у супермаркетима, чекаоницама и другим мјестима гдје је потребно успоставити редослијед услуживања клијената.

Извор: Б92