latinica  ћирилица
22/08/2017 |  19:24 ⇒ 19:28 | Аутор: РТРС

Митровић: Тражићемо смјену Шкиљевића и Шикмана

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић изјавио је да ће, у случају да Амор Машовић и Мујо Бегић буду изабрани за чланове Колегијума директора Института за нестала лица БиХ, тражити смјену чланова Привременог управног одбора Института из Републике Српске Моме Шкиљевића и Петра Шикмана.
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

- Уколико Машовић и Бегић буду изабрани за чланове Колегијума директора Института за нестала лица БиХ упркос нашим оправданом противљењу, тражићемо смјену чланова Привременог управног одбора Института из Републике Српске, јер је то један од механизама да зауставимо тај процес - рекао је Митровић.

Митровић је рекао да ће у случају да чланови Привременог управног одбора Института из Републике Српске одбију да поднесу оставке, породице погинулих из Републике Српске пронаћи механизам како да се блокира даљи рад Института за нестала лица БиХ.

- Тражићемо од српских представника у Савјету министара да обуставе финансирање Института за нестала лица БиХ - истакао је Митровић.

Митровић је поновио да су оправдани и аргументовани закључци Републичког одбора породица заробљених бораца и несталих цивила да Машовић и Бегић не могу бити именовани у Колегијум директора Института зато што занемарују и дискриминишу српске жртва рата.

Он је подсјетио да је Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила неколико пута раније покренула питање утврђивања сукоба интереса Машовића.

Извор: СРНА