latinica  ћирилица
22/08/2017 |  18:02 | Аутор: РТРС

Замрзавање имовине породице Ердоган - опција за Берлин

Замрзавање имовине која припада породици турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана могла би да буде опција за Берлин усљед повећаних тензија између Њемачке и Турске, изјавио је портпарол Комисије за спољне послове у доњем дому њемачког парламента Родерих Кизеветер.

Он је за њемачку радио станицу "РББ" рекао да би таква мјера требало да буде производ балансиране одлуке ЕУ као цјелине и да би такав поступак представљао дугорочно рјешење.

"Мислим да је могуће да ћемо да замрзнемо имовину Ердогановог клана у иностранству. Замрзавамо имовину руских олигарха, а по питању Турске не радимо ништа", рекао је Кизеветер, који је члан Хришћанске демократске странке њемачког канцелара Ангеле Меркел.

Ердоган је прошле седимице изјавио да су Хришћанска демократска странка, Социјалдемократска странка и Странка зелених непријатељи Турске и позвао турске држављане у Њемачкој да на изборима подрже друге политичке странке.

Њемачке власти су на такав позив одговориле да Берлин очекује од других земаља да се уздрже када је у питању мијешање у њемачку унутрашњу политику, преноси "Спутњик". 

Извор: Срна