latinica  ћирилица
22/08/2017 |  14:00 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

Уплаћена средстава за алтернативни смјештај

Влада Републике Српске и Министарство за избјеглице и расељена лица Српске уплатили су 129.000 КМ по основу индивидуалног алтернативног смјештаја за 745 корисника.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу се подсјећа да је пројектом затварања колективних центара и алтернативног смјешатаја путем јавних стамбених рјешења - ЦЕБ два предвиђено да стамбено буде збринуто 694 породице у 15 локалних заједница, а укупна вриједност пројекта на нивоу БиХ износи око 104 милиона евра.

Од укупних средстава Републици Српској је припало 29 милиона евра, од чега је кредитно задужење 18 милиона, а домаћа средства 11 милиона евра.

"Радови на реконструкцији зграде старе болнице у геријатријски центар у Дервенти почели су у фебруару ове године и за сада теку планираном динамиком, а завршетак се очекује почетком наредне године. Вриједност радова износи око два милиона КМ, а реализацијом овог пројекта биће обезбијеђено 120 смјештајних капацитета за стара и изнемогла лица", додаје се у саопштењу.

У Министарству за избјеглице и расељена лица Српске напомињу да је у току јавна набавка за извођење радова у Модричи, а план је да до краја ове године почне изградња 22 стамбене јединице, док се почетак изградње 20 стамбених јединица у Фочи очекује почетком октобра.

Извор: СРНА