latinica  ћирилица
22/08/2017 |  13:36 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Рањен Здравко Мамић, нападачи у бијегу (ВИДЕО)

Савјетник загребачког Динама Здравко Мамић данас је рањен у мјесту Зидине код Томиславграда, пишу хрватски медији.
Здравко Мамић упуцан у Томиславграду (фото:24 sata.hr)
. -
Здравко Мамић упуцан у Томиславграду (фото:24 sata.hr) .

Након што је рањен у ногу, Мамић је пребачен у Дом здравља у Томиславграду, и стање му је стабилно.

Мамић је рањен у предјелу десне наткољенице, у тренутку када је обиљежавао годишњицу смрти оца и због тога се налазио у Херцеговини, те се у тренутку напада налазио са 40-так чланова своје уже и шире породице.

 

Како медији наводи, очевици тврде да су видјели двије особе како бјеже након што је Мамић рањен из ватреног оружја наводе из МУП-а Херцегбосанске жупаније.

"Чули су се пуцњи. Била су двојица нападача. Ја их лично нисам видио, али видио их је Здравков возач", рекао је је за Индекс Миро Мамић, рођак Здравка Мамића.

"Направили су барикаду тамо у грму, гдје су га чекали вјеројатно пар дана. Нису знали који ће тачно он дан доћи. Здравков ауто је ишао први, он је изашао из аутомобила, возач је закључао врата и онда су испалили два хица. Погодили су њега и још један аутомобил", рекао је  свједок напада за Индекс.

Мамић, који је рањен ватреним оружјем данас у Томиславграду, у изјави за Фену кратко је рекао како је избјегао погибију и како је све у реду, а о могућем починиоцу и околностима није желио разговарати.

Извор: Агенције