latinica  ћирилица
22/08/2017 |  10:32 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Крамарић: Мост на ријеци Сави и Пељешки мост су интерес Хрватске и БиХ

Генерални конзул Хрватске у Бањалуци Златко Крамарић изјавио је да је изградња пељешког моста и моста на Сави код Градишке у интересу Хрватске, те блокаду градње пељешког моста оцијенио као "неспретну политички игру за једнократну употребу".
Крамарић - Фото: РТРС
КрамарићФото: РТРС

Крамарић сматра да се блокирањем градње пељешког моста ни на који начин не брани бошњаштво. Он каже да Хрватска има право да гради пељешки мост, али и да учествује у градњи моста на Сави код Градишке.

"И када је /предсједник Републике Српске/Милорад Додик говорио о томе да Хрватска има право градити `Пељешац`, с пуним правом указује и на мост код Градишке. И један и други мост су у интересу Хрватске", рекао је Крамарић за "Независне новине".

Говорећи о Избором закону БиХ, он истиче да је став Хрватске да се држи духа Дејтонског мировног споразума, те да се не смије стварати осјећај да су једни задовољни, а други незадовољни, јер се тако тешко може остварити напредак. Он је оцијенио да се односи Срба и Хрвата стабилизују упркос негативним појавама којих повремено има.

Извор: СРНА