latinica  ћирилица
22/08/2017 |  09:19 | Аутор: РТРС

Руска мафија запалила Ростов на Дону

На десетине људи је повређено, а 120 објеката, укључујући и 98 кућа, изгорело је у пожару који је избио у Ростову на Дону, граду на југу Русије, изјавио је регионални гувернер Василиј Голубев.
Ростов - пожар (Фото:РТВ-Ru) -
Ростов - пожар (Фото:РТВ-Ru)

Голубев је рекао да је из зоне погођене пожаром евакуисано 565 људи. У пожару нико није погинуо, али је 60 особа затражило медицинску помоћ. Седам је задржано у болници. Како је пренела агенција Тас с, пожар је гасило више од 2.000 људи и седам летјелица. Пожар је избио у једној кући од дрвета у центру Ростова на Дону, граду од 1,1 милион становника, и брзо се проширио на околне зграде и објекте. Гашење пожара отежавао је и јак вјетар.

Руски медији, позивајући се на становнике тог града, наводе да постоји могућност да је пожар подметнут и да иза свега стоје предузимачи за некретнине који желе да дођу до земљишта у центру града, чија је цијена изузетно висока. Надлежни су обећали да ће истражити ове наводе с обзиром да је становницима пријећено ако се не иселе из својих кућа. У граду је проглашена ванредна ситуација.

Извор: Блиц