latinica  ћирилица
22/08/2017 |  08:39 ⇒ 09:05 | Аутор: РТРС

Реми Ситија и Евертон, Рунијев 200. гол

Фудбалери Манчестер ситија и Евертона одиграли су неријешено 1:1 у посљедњој утакмици другог кола енглеске Премијер лиге.
Руни - Фото: РТС
РуниФото: РТС

Занимљив меч одиграли су Сити и Евертон. Гости су први повели, имали играча више, били на прагу побједе, али онда су кола кренула низбрдо. Напади домаћина уродили су плодом у финишу сусрета, када су стигли до изједначења. Када је Шнајдерлинг зарадио црвени картон, снаге на терену су биле изједначене, ипак Сити није успио да стигне до преокрета.

Евертон је повео голом Вејна Рунија у 35. минуту на асистенција Доминика Калверта Левина који је одлично центрирао са десне стране. Ово је био 200. гол Рунија у Премијер лиги.

Сити је у од 44. минута имао игрча мање пошто је Кајл Вокер добио други жути картон, али је и поред тога имао иницијативу у другом дијелу меча.

Екипа Пепа Гвардиоле нападала је готово током цијелог другог полувремена и то се исплатило у 82. минуту, када је Рахим Стерлинг искористио лоше избацивање Мејсона Холгејта, ухватио волеј ударац на пеналу и савладао Џордана Пикфорда.

Евертон је такође меч завршио са десеторицом играча, пошто је и Морган Шнајдерлин у 88. минуту добио други жути картон.

Сити и Евертон послије двије утакмице имају по четири бода и налазе се на диоби четвртог мјеста.

Извор: РТС